Amenajare camera copii – sfaturi si idei!

Sfaturi şi idei:

 • Aşază pe pat multe perne colorate, de pluş sau dintr-un material simplu şi moale. Sunt plăcute pentru somnul de după-amiază şi personalizează orice încăpere
  Adu în casă un colţ de natură – desenează pe pereţi contururi de păsări sau frunze, cu diferite forme, mărimi şi culori
  Lasă lumina să intre în cameră filtrată prin perdele colorate, cu motive florale sau geometrice.
  Mobilierul alb poate fi o alegere potrivită atunci când vrei să obţii o cameră primitoare şi relaxantă, în care copilul tău să se poată juca în lumina caldă şi naturală a soarelui.
 •  Amenajare pentru camera unui bebelus: patut, cos de gunoi, fotoliu, zona de joaca (tarc), jucarii (pe rafturi), depozitate haine, cosuri, patut cu reglaj de inaltime, pardoseala calda, jocuri si culori interactive.
 • Amenajarea unei camere de copil cu varsta pana in 3 ani este simpla, dar trebuie sa avem totusi cateva cunostinte. Copilul la aceasta varsta nu poate avea preferinte si nu si le poate exprima, insa trebuie sa ghicim dupa modul in care se comporta si se manifesta. E important de stiut ca copilul nu trebuie sa doarma in camera cu parintii, mai ales dupa perioada de alaptare.
 • Peretii in tonuri neutre de gri sunt perfecti pentru nou nascuti. Pentru a oferi caldura camerei se adauga accente verzi-galbui, roz pal, albastru pal in cazul baieteilor. Acestea pot fi sub forma de dungi sau patrate. La fel, covorase colorate ar putea destinde atmosfera. Mobila de preferat sa fie in culori pale.
 • Amenajarea unei camere de copil cu varsta cuprinsa intre 3-6 este un pic mai dificila, pentru ca, copii pot invoca preferinte si alegeri. Este bine sa ii oferim urmatoarele: patut de tip leagan, loc de joaca spatios, o mini biblioteca cu carti ce contin imagini, de asemenea, un dvd ce contine cd-uri educative este binevenit.
 • Pe langa aceste detalii, e bine sa ii mai customizati camera adaugant autocolante amuzante pe pereti, covoare cu personajele din basme si povesti, tabla pe care acesta poate desena/scrie. Este important ca aceste tematici de culori sa fie schimbate cel putin o data la 2-3 ani.
 • Tonuri de albastru si verde, combinate pot fi de efect, mai ales daca e adaugata mobila de lemn si parchet cat mai natural. In rest imaginatia poate sa o ia razna, cu motive pe geamuri, adaugiri pe pereti.

  Am gasit cateva camere extrem de creative pentru niste copii tare fericiti care pot sa se laude ca stau in camere de poveste.

 • Amenajarea unei camere de copil cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani implica deja, in primul rand, alegerea unui birou care sa contina calculator/biblioteca/imrpimanta etc. Dormitorul copilului situat intre aceste varste deja devine un miniliving in care sa se regaseasca cel mai des lucrurile de care el are nevoie: televizor cu console, jocuri, etc. Tot intre aceste varste trebuie sa ii oferiti cat mai multa incredere, intimitate si independenta, asadar, va sfatuim sa tineti cont de preferintele sale si sa le puneti in practica.
 • Amenajarea camerei de adolescent, care deja devine o adevarata garsoniera. De la amenajari simpatice si minimaliste pana la o amenajare trendy. In aceasta perioada camera adolescentului va arata intr-un mod cool pentru el, cu boxe si sisteme de muzica, cu dvd player si console de jocuri, cu masuta de machiaj (fete) sau dressing. Aici se va tine cont de toate preferintele sale, dar e necesar ca acestea sa nu fie deviate catre un design inchis si agonizant.
 • Stereotipurile: fata – roz si baiat – bleu deja nu mai sunt la moda, e important sa stiti ce design i se potriveste sau ce design alege. E bine sa faceti cele mai bune alegeri si sa alegeti culori care i se potrivesc.
Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

el espacio creativo de nora

Sitio para crear, compartir ideas de pintura, ilustración, manualidades y más.

Bound and Gagged

Save a book, burn the midnight oil

Homespun

Resources for the Creative Life of the Local Church

Thought Catalog

Thought Catalog is a digital youth culture magazine dedicated to your stories and ideas.

Kelly Barnhill

Author, teacher, mom. Newbery medalist. Terrible gardener. Maker of pie.

nomadruss in words and photos

photographer, wilderness guide, adventurer

Applied Sentience

A National Platform for the Next Generation of Humanist Thinkers

2Summers

An American in Quirky Johannesburg

Interesting Literature

A Library of Literary Interestingness

The Book Wars

💕📚💕

mookology.

book + movie = mook. this is mookology.

The PhotoBook Journal

Feature & promote photographers & artists & their published work

Other Sashas

a commonplace journal

Eleventh Stack

A books, movies, and more blog from the staff at the Carnegie Library of Pittsburgh - Main.

If Books Could Blog

The written word is the only saviour this world needs.

write meg!

Writing, Reading and Loving Like a Mother

Classicritique

What classic will you read?

Blogging for a Good Book

A suggestion a day from the Williamsburg Regional Library

%d bloggers like this: