Cum alegi culoarea camerei pentru copilul tau!

Culorile tari, combinaţiile puternice îi atrag şi fascinează pe cei mici. Dar ce faci atunci când copilul tău te roagă să-i vopseşti camera în culoarea lui preferată, dar nu tocmai potrivită pentru decorarea pereţilor? Iată câteva alternative jucăuşe pe care i le poţi propune.

Ca părinţi, când ne gândim la proiectarea şi decorarea camerelor copiilor noştri, nu dorim doar un loc în care ei să-şi petreacă timpul, ci dorim să creăm un mediu care li se potriveşte, vrem să alegem o culoare sau o combinaţie de culori care completeză personalitatea lor.

Dacă înveţi câte ceva despre psihologia culorilor, acest lucru te va ajuta să găseşti schema de culori potrivită pentru a calma un copil agitat sau vei realiza mai uşor selecţia nuanţei potrivite pentru a da o atmosferă energică şi vibrantă în camera unui copil mai liniştit.

Albastru
Albastrul este cunoscut pentru efectul său liniştitor şi este foarte des folosit pentru vopsirea dormitorului. Studiile arată că oamenii sunt mai calmi, concentraţi şi creativi în camere cu pereţii albaştri. Pentru camera copiilor este recomandată folosirea unei nuanţe deschise de albastru, care să aducă aminte de un cer senin sau de ocean, inducând senzaţia de confort.

Galben
Galbenul este o culoare veselă pe care părinţii preferă să o folosească în dormitorul copiilor. O doză potrivită de galben poate provoca sentimente de fericire şi optimism, activeză memoria şi metabolismul. Se recomandă folosirea unui galben pal care are efectul de mărire a spaţiului şi luminează camera. Un galben puternic poate avea efecte neplăcute: oboseşte ochii, provoacă senzaţie de frustrare.

Roz
Rozul este simbolul feminităţii şi al florilor, prin urmare alegerea perfectă pentru camera fetiţelor. Cercetările arată că într-o cameră roz comportamentul agresiv este redus şi se creează un mediu relaxant şi liniştit.

Verde
Culoarea verde este cunoscută ca simbol al naturii, păcii şi armoniei. Verdele – care rezultă din amestecul unei culori calde (galben) cu una rece (albastru) – reprezintă prospeţime şi linişte. Vopsind camera copilului tău în verde vei obţine un efect calmant, de reducere a nervozităţii şi, de asemenea, îl vei ajuta să se trezească plin de energie. Olive-ul este recunoscut ca simbolul păcii.

Violet
Acest amestec ce rezultă din combinarea roşului cu albastru este cunoscut ca reprezentând simbolul bogăţiei, regalitatea, înţelepciunea şi spiritualitatea. Violetul este apreciat mai mult de fete decât de băieţi şi este o culoare foarte răspândită în camerele micilor domnişoare.

Portocaliu
Portocaliul este o culoare care atrage atenţia şi exprimă căldură, energie şi entuziasm. Lucrul cel mai interesant la portocaliu este faptul că, deşi este o culoare aprinsă, nu este atât de obositoare cum este galbenul şi nu declanşează emoţii la fel de puternice ca roşul.

Crem
Cremul este o culoare neutră care induce o stare de relaxare, dar folosit în exces poate duce la plictiseală, monotonie. Se combină foarte uşor cu orice culoare şi poate fi folosit în camera copilului pentru tavan sau, dacă vrei să vopseşti doar un perete mai colorat, pentru restul poţi alege crem.

& savanaculoare.ro

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

el espacio creativo de nora

Sitio para crear, compartir ideas de pintura, ilustración, manualidades y más.

Bound and Gagged

Save a book, burn the midnight oil

Homespun

Resources for the Creative Life of the Local Church

Thought Catalog

Thought Catalog is a digital youth culture magazine dedicated to your stories and ideas.

Kelly Barnhill

Author, teacher, mom. Newbery medalist. Terrible gardener. Maker of pie.

nomadruss in words and photos

photographer, wilderness guide, adventurer

Applied Sentience

A National Platform for the Next Generation of Humanist Thinkers

2Summers

An American in Quirky Johannesburg

Interesting Literature

A Library of Literary Interestingness

The Book Wars

💕📚💕

mookology.

book + movie = mook. this is mookology.

The PhotoBook Journal

Feature & promote photographers & artists & their published work

Other Sashas

a commonplace journal

Eleventh Stack

A books, movies, and more blog from the staff at the Carnegie Library of Pittsburgh - Main.

If Books Could Blog

The written word is the only saviour this world needs.

write meg!

Writing, Reading and Loving Like a Mother

Classicritique

What classic will you read?

Blogging for a Good Book

A suggestion a day from the Williamsburg Regional Library

%d bloggers like this: